Goed nieuws, je kunt toch de Vierdaagse lopen!

NIJMEGEN - De Nijmeegse wandeltocht mag dan afgelast zijn door het coronavirus, maar je kunt alsnog de Vierdaagse lopen. De Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN) lanceert een app waarmee iedereen toch nog mee kan doen aan een alternatieve Vierdaagse.

Dat betekent dat iedereen zich vanaf vandaag kan inschrijven voor een route van 10, 20, 30, 40 of 50 kilometer per dag. Alleen wandel je niet op het officiële parcours in Nijmegen, maar op een zelfgekozen route. Wel is het de bedoeling dat je van 21 tot en met 24 juli loopt.

Zie ook: Vierdaagse stuurt 'tikkie' naar duizenden wandelaars die nog niet betaald hebben

Het idee ontstond vrij snel na de afgelasting van het grote evenement in Nijmegen. 'Ondanks de grote teleurstelling toonden alle betrokkenen en deelnemers hun begrip. Maar toch liet het ons niet los. Wetenschappers drukken ons op het hart dat,  juist nu corona in onze samenleving rondwaart, bewegen crucialer is dan ooit. Daarop zijn we op zoek gegaan naar een veilig alternatief voor hét wandelevenement van het jaar', meldt Paul Sanders van KWBN.

Bruls is blij

De Nijmeegse burgemeester Hubert Bruls is verheugd met de alternatieve Vierdaagse. 'Ik ben blij dat KWBN flexibiliteit toont en met dit initiatief deelnemers, maar ook andere wandelaars een verrassend mooi alternatief biedt. Natuurlijk hopen we volgend jaar iedereen weer gezond in Nijmegen te begroeten, maar voor nu vinden we het belangrijk dat mensen toch in beweging blijven en ontdekken hoe de wandelsport aan de volksgezondheid kan bijdragen.'

Als voorzitter van het Veiligheidsberaad vraagt hij iedereen wel om zich tijdens het wandelen de coronamaatregelen te houden.

Aandenken

Iedereen die de Vierdaagse voltooit krijgt een aandenken, al is dat geen officieel Vierdaagsekruisje. De app voor de Vierdaagse is enkele dagen voor aanvang van het evenement beschikbaar.

Zie ook: Streep door Vierdaagse, daar zit je dan met je 300.000 gladiolen

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: