Bijzondere weidevogel, de Wulp, te spotten in Brummense Uiterwaarden

BRUMMEN - De Wulp, een bijzondere weidevogel, voelt zich thuis in de Uiterwaarden bij Brummen. Het dier leeft er al een tijdje, en wie goed kijkt kan 'm spotten.

Bekijk de video. De tekst gaat daaronder verder. 

Deze trekvogel is een typische en wijd verspreide palearctische vogelsoort die voorkomt in het boreale en gematigde klimaatgebied. Finland en het Verenigd Koninkrijk herbergen de grootste aantallen, maar ook Nederland is een belangrijk land voor de wulp; ondanks de geringe grootte van het land staat het toch op de vierde plaats op de ranglijst der belangrijkste wulpenlanden. 

Gekomen vanuit Afrika

'De Wulp is terug uit Afrika, vloog boven de Uiterwaarden langs de IJssel en is geland in Cortenoever. Ik snap dat wel. Het landschap ziet er prachtig uit', legt presentator Thijmen van Heerde uit in het Omroep Gelderland-programma BuitenGewoon.

Hoe je de Wulp herkent? 'Als ik m'n kinderen moet uitleggen hoe je de Wulp herkent duid ik dat zo: een Wulp wijst met z'n snavel naar zijn gulp.'

Bekijk hier de hele uitzending van BuitenGewoon: 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: