Nieuws

Politie onderzoekt vervolg in fraudezaak ambtenaar Doetinchem

De politie verwacht over een week meer duidelijkheid te kunnen geven over de aangifte in de zaak naar de frauderende ambtenaar van de gemeente Doetinchem. Het aangifteproces is inmiddels wel in gang gezet, nadat de gemeente Doetinchem de politie donderdag in kennis stelde van de verduistering van 1,8 miljoen euro.
DOETINCHEM - De politie verwacht over een week meer duidelijkheid te kunnen geven over de aangifte in de zaak naar de frauderende ambtenaar van de gemeente Doetinchem. Het aangifteproces is inmiddels wel in gang gezet, nadat de gemeente Doetinchem de politie donderdag in kennis stelde van de verduistering van 1,8 miljoen euro.
'Op basis van de feiten wordt met het openbaar ministerie bekeken welk vervolg deze zaak krijgt', zegt woordvoerder Simen Klok van de politie. 'Ik verwacht dat het zeker een week duurt voordat we meer kunnen zeggen', aldus Klok. Daarom is door de politie nog geen aanhouding verricht.

Ambtenaar werkte 35 jaar voor gemeente

Woensdag maakte Doetinchem bekend dat een ambtenaar, die een leidinggevende functie had in de facilitaire afdeling, op staande voet is ontslagen nadat hij sinds 2007 bijna 1,8 miljoen euro heeft verduisterd. De ambtenaar werkte al 35 jaar voor de gemeente en zou binnenkort met pensioen gaan.

Zie ook: