Theatergroep Kwatta verliest mogelijk cultuursubsidie

NIJMEGEN - Theatergroep Kwatta, het jeugdtheatergezelschap van Gelderland in Nijmegen, verliest mogelijk de BIS-cultuursubsidie. De Raad voor Cultuur heeft donderdag advies uitgebracht over de zogenoemde Culturele basisinfrastructuur (BIS)-subsidieaanvragen voor de periode 2021-2024.

De theatergroep aan de Daalseweg kreeg een negatief advies van de Raad voor Cultuur. Kwatta gaat nu de balans opmaken en kijken hoe het gezelschap verder gaat werken aan 'onbegrensd jeugdtheater', zoals het de afgelopen 18 jaar ook heeft gedaan.

Gerezen twijfel

Kwatta zegt zich gesteund te voelen door de wijze waarop de Raad haar vertrouwen uitspreekt in de artistieke plannen en kan begrip opbrengen voor de gerezen twijfel van de Raad met betrekking tot de stabiliteit van de organisatie.

Daarnaast is het gezelschap ook van mening dat die twijfel gebaseerd is op een peilmoment dat vandaag is achterhaald. 'Kwatta is immers een organisatie die na een heropbouw de instabiliteit stilaan achter zich laat, dankzij de inzet van een nieuw team, de directie en een zeer betrokken bestuur', zo klinkt het. Kwatta gaat nu voort op die ingeslagen weg.

Broadway

De internationale uitstraling van Kwatta is mede dankzij het succes van Jabber nog steeds zeer groot. De theatergroep meent dat Kwatta, zonder Covid-19, vorige maand twee weken op Broadway zou hebben gestaan, uniek voor een Nederlands jeugdtheatergezelschap.

Foto: Kwatta. Foto: RN7

Lees ook:

Bekijk het advies 2021-2024 

JEUGDTHEATERGROEP KWATTA GAAT TOUREN

GELDZORGEN VOOR KWATTA

KWATTA ROEPT OM STEUN- BETUIGINGEN

Meer over dit onderwerp:
Gemeente Nijmegen RN7 Nijmegen Nieuws
Deel dit artikel: