Bewoners 'vlogverpleeghuis' Gelders Hengelo krijgen wekelijks muziekbezoek

HENGELO - Bewoners van het Henglose verpleeghuis de Bleijke, Markenheem dat bekend werd van de vloggende verpleegkundige Rob Heebink, blijft bezoekjes krijgen van de christelijke muziekvereniging Crescendo. De muziekvereniging komt twee keer per week spelen bij het tehuis in de Gelderse plaats.

De repetities gingen niet door en de bewoners van het verpleeghuis konden wel wat muziek in hun leven gebruiken, nadat het tehuis op slot ging. Op verschillende plekken rondom het huis spelen ze nummers als Daar bij de waterkant of Het Dorp van Wim Sonneveld. Op Koningsdag werd het Wilhelmus gespeeld en op Bevrijdingsdag een bevrijdingsmedley. 

De repetities zijn deze week weer hervat, maar de muzikanten en bewoners hebben er zo veel plezier in dat ze de optredens willen voortzetten. Niet meer elke donderdag, maar in het weekend. 

Bezoek naar binnen, bewoners naar buiten

De optredens, maar ook de kaartjes, tekeningen, cadeautjes die bewoners en personeel van De Bleijke ontvangen doen goed. De maatregelen om het coronavirus buiten de deur te houden worden langzaam versoepeld, maar normaal is het nog lang niet.

Tekst gaat verder onder de afbeelding:

Mevrouw Luimes mag eindelijk weer naar buiten. Beeld: Rob Heebink

Sinds afgelopen weekend mag er weer mondjesmaat bezoek in het verpleeghuis komen en mogen de bewoners ook weer naar buiten. Allemaal nog gebonden aan strikte regels en heel beperkt. Een grote opluchting voor bewoners en hun families, maar tegelijkertijd is het ook spannend wat de versoepelingen doen met de verspreiding van het virus.

Tekst gaat verder onder de vlogvideo:

De vloggende verpleegkundige kan weer ‘aan het werk’

Verpleegkundige Rob Heebink liet de afgelopen zes weken zien hoe de bewoners Van de Bleijke de coronamaatregelen beleven. Dat leverde een serie van zes filmpjes op en een documentaire. De filmpjes zorgden voor veel herkenning, soms wat discussie, maar vooral medeleven en begrip. Na zes weken kan Rob de pet van vlogger af zetten en zich weer helemaal storten op de zorg.

De afgelopen weken liet Rob met veel gevoel, respect en humor zien wat er zich afspeelt in het huis. Hij voerde mooie gesprekken met bewoners die het zwaar hebben, maar wist ook in elk gesprek de mensen weer aan het lachen te krijgen.

Bekijk alle vlogs op YouTube.

Tekst gaat verder onder de afbeelding:

De vloggende verpleegkundige. Selfie: Rob Heebink

Corona meten met telefoon en selfiestick

Inmiddels geniet Rob grote bekendheid als vlogger, maar toen hij begon zorgde hij met zijn selfiestick en telefoon nog wel eens voor verwarring. Toen hij zijn eerste filmpje opnam waarin hij zichzelf voorstelde vroeg een bewoner aan hem of hij de corona aan het meten was. Hij moest even nadenken, maar begreep toen dat ze doelde op zijn vlogapparatuur. Beiden konden hartelijk lachen om de vergissing. Toen hij uitlegde waarom hij wilde vloggen barsste de vrouw in tranen uit.

De vloggende verpleegkundige wil met zijn vlogs de bewoners uit het verpleeghuis een stem geven, laten zien dat ze niet wegkwijnen, dat het personeel er het beste van probeert te maken in deze lastige tijd, dat er bewoners zijn die het zwaar hebben en dat er hele veerkrachtige ouderen zijn. Hij hoopt dat zijn vlogs zorgen voor herkenning bij andere mensen (bewoners, personeel en familieleden) in de ouderenzorg en erkenning van het vak.

De documentaire Binnen de Bleijke, een verpleeghuis op slot nog niet gezien? Bekijk hem dan hier. 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!