Mogelijk explosieve spullen in auto voortvluchtige verdachte in Otterlo

OTTERLO - In de auto die vanochtend na een geslaagde vluchtpoging van een verdachte is teruggevonden in Otterlo, liggen mogelijk explosieve of brandbare spullen. Dat meldt de politie.

Omdat de politie niet zelf aan de spullen wil komen, is de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) ter plaatse gekomen. Wat er precies in de Audi ligt, kan de politiewoordvoerder niet zeggen. 'In het belang van het onderzoek kunnen we er niet zoveel over kwijt.'

Bekijk de video. De tekst gaat eronder verder.

Achtervolging op snelweg

De bestuurder van de aangetroffen auto wist vanochtend te ontkomen aan de politie na een achtervolging over de snelweg. De vluchtauto werd na een zoektocht met onder meer een politiehelikopter teruggevonden in de buurt van vakantiepark De Zanding in Otterlo. De bestuurder is nog altijd spoorloos. 

Een getuige meldde dat de achtervolging van de politie leek op de politieserie Cobra 11. 'Er gingen zeker vier politieauto's achteraan.'

Zie ook: Automobilist ramt busje bij geslaagde vluchtpoging: 'Het leek wel Cobra 11'

 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Ede Otterlo Politie Nieuws
Deel dit artikel: