Oosting verlengt bij Vitesse en wil hoofdtrainer worden

ARNHEM - Voormalig interim-hoofdtrainer Joseph Oosting verlengt zijn contract bij Vitesse met twee jaar. De Emmenaar zal komend seizoen assistent-trainer zijn van hoofdtrainer Thomas Letsch. En als het aan Oosting ligt, wordt hij op termijn hoofdtrainer.

Oosting begon in 2014 bij Vitesse, waar hij verschillende jeugdteams onder zijn hoede had. Het afgelopen seizoen begon hij als hoofdtrainer van Jong Vitesse, maar nadat Leonid Slutskiy eind vorig jaar opstapte mocht Oosting fungeren als interim-trainer van het eerste elftal. 

Dat deed hij met succes; hij verloor niet. Maar doordat hij niet de juiste trainerspapieren had, mocht hij geen hoofdtrainer blijven. Maar wat Oosting betreft wordt hij in het toekomst weer hoofdtrainer. 'Vanaf komend seizoen ga ik de cursus Coach Betaald Voetbal volgen. Op termijn zie ik in mijzelf als hoofdtrainer, maar komende tijd wil ik als assistent-trainer mijn bijdrage leveren aan deze mooie club.'

'Op mijn plek bij Vitesse'

Oosting is daarom ook blij met zijn contractverlenging. 'Ik heb al vaker gezegd dat Vitesse voor mij voelt als een grote en warme familie. Ik ben iemand die het belangrijk vindt om ergens op mijn plek te zijn. De club heeft het vertrouwen in mij uitgesproken en daarnaast krijg ik volop mogelijkheden om mijzelf te ontwikkelen.'

Zie ook:

 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: