Nieuws

Tieners opgepakt voor overval in Doetinchem waarbij ze werden weggejaagd met hakmes

De politie heeft deze week twee tieners aangehouden voor een mislukte overval op een afhaalrestaurant in Doetinchem. Een 18-jarige inwoner van Harderwijk en een 19-jarige inwoner van de gemeente Doetinchem zijn aangehouden. © Joost Smeman / RonV Media
DOETINCHEM - De politie heeft deze week twee tieners aangehouden voor een mislukte overval op een afhaalrestaurant in Doetinchem. Een 18-jarige inwoner van Harderwijk en een 19-jarige inwoner van de gemeente Doetinchem zijn aangehouden.
De mannen probeerden op donderdagavond 10 januari 2019 een Chinees restaurant te overvallen. De tieners kwamen met bivakmutsen en een getrokken mes de zaak binnen. De eigenaar, weet samen met een klant, de jongens met een hakmes uit de zaak te werken.

Opnieuw aandacht voor de zaak

De zaak kwam al snel voor in Bureau GLD. Op 13 mei 2020 werd er opnieuw aandacht aan geschonken in het opsporingsprogramma van TV Gelderland.
De politie had bruikbare informatie gekregen van een kijker. Een van de twee daders zou een link hebben met de regio Nunspeet. 'Mogelijk dat hij daar woont of vaak komt', vertelde politiewoordvoerder Anne Coenen toen. 

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!