Koningin Máxima bezoekt supermarkt en milieustraat in Nijmegen

NIJMEGEN - Koningin Máxima heeft donderdag een bezoek gebracht aan een supermarkt en een afvalbedrijf in Nijmegen. Het bezoek werd georganiseerd in het kader van de impact van de coronapandemie op vitale sectoren.

Vitale beroepen zijn door de overheid aangemerkte cruciale beroepsgroepen om de samenleving draaiende te houden tijdens de uitbraak van COVID-19. Máxima kreeg een rondleiding bij een supermarkt. Daar was Omroep Gelderland niet bij aanwezig omdat er vanwege corona niet genoeg afstand kon worden gehouden.

Máxima spreekt met medewerkers milieustraat

Bij de milieustraat in Nijmegen registreerde Omroep Gelderland wél haar bezoek. Máxima sprak met verschillende medewerkers die werkzaam zijn bij afvalverwerker DAR.

Zie ook: Dolorita krijgt knipoog van Máxima: 'Mijn verjaardag kan niet meer stuk'

Bedrijven in de vitale sector moesten bij de start van de coronaviruscrisis acuut experimenteren met manieren om direct het werk zo 'coronaproof' mogelijk in te richten en aan te passen. 

Andere bedrijven hebben van deze kennis kunnen profiteren stelt de Rijksvoorlichtingsdienst. Máxima kreeg bij de afvalverwerker ook een rondleiding door de milieustraat om te bekijken hoe er nu gewerkt wordt met coronamaatregelen.

De tekst gaat verder onder de foto.

Koningin Máxima bij de Dar in Nijmegen. Foto: Omroep Gelderland

De afvalverwerkers kregen de afgelopen tijd ook te maken met topdrukte. Er stonden lange files voor de milieustraat omdat mensen vanwege corona gedwongen thuis zaten en daarom tijd hadden om hun huis op te ruimen. Het zorgde voor een verhoogde werkdruk, meldt DAR. Toch bleef ondanks de extra druk het ziekteverzuim laag.  

Koning en koningin toeren rond

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima bekijken op verschillende plekken in het land de gevolgen van de corona-uitbraak. Bij deze bezoeken spreken zij hun steun en waardering uit voor de inzet van zovelen in de bestrijding van de pandemie.

In afstemming met de betrokken organisaties worden maatregelen getroffen om de werkbezoeken 'zo coronaproof ' mogelijk te kunnen laten verlopen.

Meer over dit onderwerp:
Corona Gemeente Nijmegen Nijmegen Nieuws
Deel dit artikel: