CDA: 'Steun voor zzp'ers die hier werken, maar in Duitsland wonen'

ARNHEM - Regeringspartij CDA wil dat het kabinet nog deze maand met een oplossing komt voor zzp'ers die in Nederland hun brood verdienen, maar net over de grens wonen, bijvoorbeeld in Duitsland. Zij komen nu niet in aanmerking voor de steunregelingen van de Nederlandse of Duitse overheid.

Het gaat volgens het CDA om zo'n 3500 zelfstandige ondernemers die wonen in Duitsland of België, maar in Nederland werken. 'Deze ondernemers hebben net zo goed recht op ondersteuning als alle andere, maar vallen nu tussen wal en schip', zegt Kamerlid Harry van der Molen. Zij kunnen bijvoorbeeld geen aanspraak maken op de tijdelijke steunregeling voor zzp'ers.

Ook in Duitsland krijgen de zelfstandigen niets. Dat komt volgens het CDA mede doordat Nederland de steunmaatregelen niet voldoende afstemde met de buurlanden. Dat moet zo snel mogelijk alsnog gebeuren, vindt Van der Molen. Eerder besteedde Omroep Gelderland al aandacht aan ondernemers die over de grens wonen en daardoor achter het net vissen. 

Van der Molen roept het kabinet op met Duitsland en België in overleg te gaan.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Arnhem Arnhem Nieuws
Deel dit artikel: