Nieuws

Het gaat regenen, maar lang niet genoeg om de droogte te verhelpen

Het gaat weer regen.
Na een paar zomerse dagen gaat de temperatuur de komende tijd weer omlaag. Bovendien is er, voor het eerst in lange tijd, regen voorspeld. © Pixabay
ARNHEM - Na een paar zomerse dagen gaat de temperatuur de komende tijd weer omlaag. Bovendien is er, voor het eerst in lange tijd, regen voorspeld.
Woensdag is het nog erg warm, met een temperatuur die in de Achterhoek oploopt tot 26 graden. In de loop van de dag ontstaan er volgens Weerplaza wel stapelwolken, die mogelijk lokaal al voor een buitje zorgen.

'Trek een dik vest aan'

Vanaf donderdag valt er in de loop van de dag meer regen. 'Elke dag kan er een bui vallen, maar de hoeveelheden lijken nog een beetje beperkt', zegt meteoroloog Wilfred Janssen. 'In elk geval bij lange na niet genoeg om de droogte op te lossen.'
De regen gaat volgens hem gepaard met lagere temperaturen, dus wie naar buiten gaat 'moet een dik vest aantrekken.' Donderdag wordt het zo'n 16 graden. 
Een voordeel is dat de regen daardoor niet zo snel verdampt. 'Elk beetje dat nu valt, is mooi meegenomen', aldus Janssen. Op lange termijn nemen volgens de weerman de hogedrukgebieden het weer over. 'Dus we moeten dankbaar gebruik maken van het beetje regen dat de komende dagen valt.'

Goed nieuws voor hooikoortspatiënten

De regen zorgt er volgens hem voor dat 'de pollen uit de lucht worden gespoeld'. Dat is goed nieuws voor hooikoortspatiënten. Ook neemt de concentratie pollen in de lucht geleidelijk af doordat de wind niet meer vanaf land waait, maar vanaf zee.
 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!