Nieuws

Cel geëist voor bijna fatale steekpartij in Pools café in Tiel

Tegen een 25-jarige man uit Ochten is woensdag in hoger beroep een kleine acht maanden cel geëist voor een bijna fatale steekpartij in een Pools café in Tiel in augustus 2017. Dat is gelijk aan de tijd die hij in voorarrest heeft gezeten. © ANP
TIEL - Tegen een 25-jarige man uit Ochten is woensdag in hoger beroep een kleine acht maanden cel geëist voor een bijna fatale steekpartij in een Pools café in Tiel in augustus 2017. Dat is gelijk aan de tijd die hij in voorarrest heeft gezeten.
Een ruzie tussen verschillende Poolse mannen zou geleid hebben tot de steekpartij, waarbij een van de slachtoffers in de buurt van een slagader werd geraakt en levensgevaarlijk gewond raakte. Door fors bloedverlies moest hij gereanimeerd worden en een spoedoperatie ondergaan. Een ander slachtoffer raakte zwaargewond.
Een toen 21-jarige landgenoot is voor de steekpartij veroordeeld tot zes jaar cel. De verdachte uit Ochten werd door de rechtbank vrijgesproken.
Het Openbaar Ministerie was in beroep gegaan tegen de vrijspraak en heeft de 25-jarige man onder meer openlijk geweld ten laste gelegd.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!