Nieuws

GGD's nog niet platgebeld voor coronatests, landelijk nummer wel druk bezet

De GGD's in Gelderland zijn nog niet platgebeld door mensen die een coronatest willen. Vanaf vandaag kan namelijk iedereen die milde klachten heeft getest worden. © ANP
ARNHEM - De GGD's in Gelderland zijn nog niet platgebeld door mensen die een coronatest willen. Vanaf vandaag kan namelijk iedereen die milde klachten heeft getest worden.
De GGD Gelderland-Midden zegt dat er wel degelijk mensen bellen, maar dat ze niet platgebeld worden. 'Als mensen met klachten bellen, dan roosteren we die in voor een test.'
Het valt de GGD op dat mensen over het algemeen eerst goed nadenken voor ze een test laten afnemen. 'We verwijzen ook nog naar onze website ggdsamengezond.nl. Daar kunnen mensen informatie vinden en zich ook aanmelden voor een test', vertelt een woordvoerster.
Bij de GGD Gelderland-Zuid ondervinden ze ook nog geen problemen. 'Het loopt niet storm qua belletjes en testen die wij moeten afnemen. Maar het kan zijn dat wij hinder ondervinden van de gevolgen van de lange wachtrijen op het landelijke nummer', zo meldt een woordvoerster.
.

Drukke landelijke telefoonlijn

Vanaf vandaag kan iedereen naar het nummer 0800-1202 bellen als hij of zij lichte klachten heeft. Dat nummer wordt wel veel gebeld en daardoor gaat het niet altijd goed, zo zeggen mensen op Twitter. Maar vanuit het account van minister Hugo de Jonge wordt gesteld dat het nummer gewoon werkt en niet overbelast is.
De GGD Noord-en Oost-Gelderland was maandagmorgen niet bereikbaar voor een reactie.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!