Politie plukt vluchtende automobilist uit braamstruik in Lunteren

LUNTEREN - Een automobilist is zondagavond op de vlucht geslagen bij een verkeerscontrole op de kruising van de Klomperweg en de Kruisbeekweg in Lunteren.

Een wijkagent vertelt op Instagram dat de man meer dan 30 kilometer per uur te hard reed. Toen hij de politie zag, zette hij zijn auto aan de kant en rende het bos in. Maar de bestuurder kwam niet ver: na een korte zoektocht kon hij uit een braamstruik worden gehaald. Door de doorns zaten zijn benen onder de schrammen.

Lopend naar huis

Uit een blaastest bleek dat de automobilist had gedronken. Maar het alcoholgehalte in zijn bloed was volgens de wijkagent te laag voor vervolging. De man was tijdens zijn vlucht zijn autosleutel verloren. Met een bekeuring op zak mocht hij zijn weg vervolgen. Lopend.

Overigens sloeg daarna nog een bestuurder op de vlucht. Deze bromfietser negeerde het stopteken en ging er met hoge snelheid vandoor. Na een korte achtervolging werd ook hij gepakt. De man moest mee naar het bureau omdat hij te veel had gedronken.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Ede Lunteren Politie Nieuws
Deel dit artikel: