Man reed zonder rijbewijs met 120 km/u over fietsbrug tijdens dollemansrit

TUIL - De bestuurder die zaterdagavond voor een wilde achtervolging zorgde in de Bommelerwaard is een 28-jarige man uit Tiel. De man was niet in het bezit van een rijbewijs, meldt de politie. De recherche in Tiel onderzoekt de zaak.

Rond 22.00 uur zaterdagavond ontving de politie een melding van gevaarlijk rijgedrag in Tuil. Een bestelbusje met aanhanger zorgde daar voor een onveilige situatie op de weg.

Bekijk de beelden. De tekst gaat daaronder verder.

Een stopteken van de politie mocht niet baten. Het busje reed met plankgas over de fietsbrug richting Zaltbommel en haalde snelheden van 120 kilometer per uur, waar 30 kilometer per uur is toegestaan. 

Over de kop

De politie probeerde nog een keer een stopteken te geven, tevergeefs. In plaats van vaart te minderen ramde de bestuurder een politieauto. Een wilde achtervolging door het centrum van Zaltbommel volgde.

In de bocht ter hoogte van kruising Virieusingel en Waalbandijk dreigde het voertuig zelfs over de kop te gaan, het miste daarbij nipt twee voetgangers. 

Zie ook: Meerdere politieauto's geramd bij wilde achtervolging

Aanhouding

In Velddriel konden de agenten het voertuig ter hoogte van de Provincialeweg met meerdere politieauto's van de weg drukken. De verdachte kon daarop worden aangehouden. Er zijn geen gewonden gevallen. 

De politie meldt dat het voertuig en de aanhanger in beslag zijn genomen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente West Betuwe Politie Nieuws
Deel dit artikel: