Nieuws

Grote hond achtergelaten aan paaltje in brandende zon

Hond achtergelaten aan paal in brandende zon
Een hond is op eerste pinksterdag achtergelaten aan een paal in de buurt van Alverna (gemeente Wijchen). De dierenambulance heeft de hond opgevangen en aangifte gedaan bij de politie. © Dierenambulance Maasland (Facebook
WIJCHEN - Een hond is op eerste pinksterdag achtergelaten aan een paal in de buurt van Alverna (gemeente Wijchen). De dierenambulance heeft de hond opgevangen en aangifte gedaan bij de politie.
De dierenambulance vond de hond in de brandende zon ter hoogte van de Gasthuisbergweg. Het gaat om een grijze mastiff, een van de grootste hondenrassen.
Het dier had een brede, bruine halsband om, laat de dierenambulance uit de regio Maasland weten. De reu is naar een veilige plek gebracht waar hij bij kan komen. Mogelijk wordt hij later ter adoptie aangeboden.

Boze reacties

Het bericht van de dierenambulance op Facebook is inmiddels meer dan duizend keer gedeeld. Ook staan er honderden, veelal woedende, reacties onder.
Wie meer informatie heeft over het achterlaten van de hond, wordt gevraagd contact op te nemen met 144 of de politie.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!