'Stelletje valse honden': handhavers mishandeld, man uit Velp aangehouden

ARNHEM - De politie heeft een 19-jarige man uit Velp aangehouden die donderdag twee handhavers van de gemeente belaagde. Eén handhaver raakte lichtgewond en moest ter controle naar het ziekenhuis.

Het incident gebeurde op het Willemsplein in Arnhem. 'Stelletje valse honden. Wie aan de BOA's komt, komt aan mij', schrijft burgemeester Ahmed Marcouch op Facebook. 'Het is een lafhartige daad die alle perken te buiten gaat. Blijf van handhavers af'. 

Impact is groot

'De impact van geweld is groot, dat merk je meteen als je ze spreekt. Het is goed dat de vermoedelijke dader is gepakt', gaat Marcouch verder. 'Ik roep mensen die iets hebben gezien op om contact op te nemen met de politie.'

Boa gewond bij aanhouding

Eerder deze week raakten ook al twee boa's van de gemeente Ede gewond bij een aanhouding. Eén van hen liep een hoofdwond op. Boa's voerden eerder ook al actie tegen geweld dat met regelmaat wordt gebruikt tegen de handhavers.

Zie ook:

 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: