Nieuws

Ding dong! Cadeautje bij belletje trekken in Doetinchem

Organisator Bas Kiers bij de cadeautasjes.
Kinderen gingen in Doetinchem de hele stad door om belletje te trekken en lieten vervolgens een cadeautje achter. Namens festival Achterland. © Omroep Gelderland
DOETINCHEM - Kinderen gingen in Doetinchem de hele stad door om belletje te trekken en lieten vervolgens een cadeautje achter. Namens festival Achterland.
Het muziek- en theaterfestival zou Eerste Pinksterdag zijn gehouden in Doetinchem, maar dat ging niet door in zijn oorspronkelijke vorm. Daarom heeft de organisatie iets anders bedacht: cadeautjes voor zo'n 26.000 huishoudens inwoners van de gemeente. Het zijn tasjes gevuld met snuisterijen, gesponsord door lokale ondernemers. 
Bekijk de reportage over het inpakken van de tasjes. Tekst gaat verder onder video. 
Ding dong! Cadeautje bij belletje trekken in Doetinchem
Het 'ouderwets belletje trekken', zoals de organisatie het zelf noemt, is niet het enige dat troost moet bieden nu het festival niet door gaat. Er is ook een online alternatief bedacht. Op Eerste Pinksterdag was er een vier uur durende livestream met muziek en de drie vrijdagen erop wordt er 'Achterland TV' gemaakt. Daarin wordt het publiek bijgepraat over het festival. 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!