Vitesse verliest rechtszaak om huur GelreDome

ARNHEM - Vitesse moet gewoon de volle huur betalen aan GelreDome-eigenaar Michael van de Kuit. Dat heeft de kantonrechter in Arnhem vrijdag bepaald. Hij vindt dat Vitesse haar eis om huurverlaging 'onvoldoende feitelijk en inhoudelijk heeft onderbouwd'. Bovendien stelt de rechter dat de eis ging over vier maanden waarin Vitesse sowieso maar beperkt gebruik maakt van het stadion.

Vorige week stonden Vitesse en stadion GelreDome tijdens een kort geding dat de club had aangespannen tegen de eigenaar van het voetbalstadion. Op tafel lag het dossier over het wel of niet betalen van de huur van het onderkomen tot 1 september.

Tekst gaat verder na de video:

Vitesse wilde een 'redelijke korting' omdat het zegt grote gevolgen te ondervinden van de crisis sinds het stopzetten van het seizoen. Omdat er niet gespeeld wordt, stelde de club tussen de 3,6 en 6,9 miljoen euro aan inkomsten te missen waardoor het ook de huur niet meer te kunnen betalen. Maandelijks moet Vitesse 150.000 euro overmaken aan vastgoedmagnaat Michael van de Kuit. 

Stadion GelreDome zette grote vraagtekens bij het verhaal van Vitesse. Van de Kuit stelde dat de club door de aanwezigheid van de Russische eigenaar Valery Oyf de huur prima kan betalen en vooral daarom ook gewoon moet betalen.

Zie ook:

 

 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: