Openluchtzwembad blijft hele zomer dicht, hoe warm het ook is

DREUMEL - Het buitenzwembad De Zeven Morgen in Dreumel blijft deze zomer gesloten, hoe warm het ook gaat worden. De gemeente kan in verband met de corona richtlijnen niet garanderen dat bezoekers op een veilige en verantwoorde manier kunnen zwemmen.

Volgens wethouder Ton de Vree is het niet te handhaven dat mensen in het zwembad 1,5 meter afstand houden. 'Op een zomerse dag speelt en zwemt iedereen door elkaar heen', zegt de wethouder. 'En de belangrijkste reden is dat daardoor de gezondheid van bezoekers en de vrijwilligers gevaar loopt. Dat willen we absoluut voorkomen', gaat De Vree verder.

Het besluit van de gemeente, die eigenaar is van dit buitenzwembad, is overlegd met de vereniging die betrokken is bij het reilen en zeilen van het zwembad. Voorzitter Diana Kusters van de vereniging: 'Hoewel ook onze vrijwilligers het echt jammer vinden, begrijpen wij dit besluit. We willen wel dat iedereen veilig en verantwoord kan zwemmen en recreëren. En dat kan nu gewoon niet'.

Als het kabinet op basis van de actuele situatie en adviezen maatregelen herziet, zal de gemeente dit besluit opnieuw bekijken.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: