Mondkapjes op pontje: bij de ene wel, bij de ander niet

HERWIJNEN - De ene veerpont stelt het verplicht, de ander niet. Maar op sommige veerponten moet je vanaf vandaag ook een mondkapje dragen. De pontjes gaan namelijk vandaag door de versoepeling van de coronamaatregelen weer varen volgens de normale dienstregeling, maar niet overal kan je zomaar zonder voorzorgsmaatregelen meevaren.

In het openbaar vervoer is sinds 1 juni het dragen van een mondkapje verplicht, omdat het niet altijd haalbaar is om in trein, bus of op de veerpont anderhalve meter afstand tot elkaar te bewaren. In het OV is een mondkapje verplicht, maar op de veerpont kan iedere eigenaar daar zelf een beslissing over nemen. 

Bekijk de video. De tekst gaat daaronder verder.

'Op de autoveren geldt dat je geen mondkapje hoeft te dragen als je in de auto zit. Wanneer je lopend, met de fiets of met de bromfiets bent of uit je voertuig stapt is het wel verplicht. Geen mondkapje = geen toegang tot de veerpont',  zegt Riveer, die onder andere de veerverbinding Brakel-Herwijnen exploiteert.  

Op de website veerponten.nl staat een overzicht van veren die hebben aangegeven dat een mondkapje verplicht is.

'Strikt noodzakelijk'

Riveer heeft de capaciteit per overtocht met 40 procent moeten verminderen. 'Hierdoor kunnen minder mensen meevaren. Daarom vragen wij om uitsluitend gebruik te maken van onze diensten als dit strikt noodzakelijk is.'

De vraag is nog wel hoeveel mensen er op pinkstermaandag een strikt noodzakelijke overtocht moeten maken. Het veer Brakel-Herwijnen is sinds 8.00 uur weer volop in bedrijf.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: