Oude bibliotheek Tiel dichtgespijkerd tegen jeugdoverlast

TIEL - Het portaal van de voormalige bibliotheek in Tiel wordt dichtgespijkerd, zodat daar geen groepen jongeren meer blijven hangen. Dat heeft burgemeester Beenakker van Tiel bekendgemaakt. Omwonenden klaagden over overlast die de afgelopen periode fors toegenomen zou zijn.

De bibliotheek is in 2017 verhuisd naar het nieuwe cultuurcentrum Zinder dat er tegenover ligt. Het oude gebouw wordt tijdelijk verhuurd als woon- en werkruimte. Er zou een bioscoop moeten verrijzen op deze locatie, maar die plannen zijn tot nog toe op niets uitgelopen.

De bewoners en het naastgelegen uitvaartcentrum in De Kloosterstraat spreken van een almaar groeiende overlast van groepen jongeren die er lawaai maken, drank en drugs gebruiken en afval achterlaten.

De gemeente heeft besloten in te stemmen met hun voorstel om het portaal van de bibliotheek dicht te maken, zodat dit geen natuurlijke verblijfplaats meer is. Het Creatief Platform Tiel wordt gevraagd om hier een mooie uitstraling aan te geven.

Wat er met het gebouw gaat gebeuren, is onduidelijk. Volgens de gemeente is er op dit moment geen sprake van nieuwe initiatieven om er een bioscoop te openen.

Meer over dit onderwerp:
Gemeente Tiel RegioTV Tiel Tiel Nieuws
Deel dit artikel: