Volkstuinen 't Veld 40 jaar in Wezep

WEZEP - Dit jaar bestaat de Volkstuinvereniging 't Veld aan de Honingweg in Wezep 40 jaar. Een feestelijke gebeurtenis, al waren er in 1980 bij de start 42 tuintjes en nu nog maar 20 tuintjes.

Twintig jaar geleden was er een terugloop van tuinders. En zo kon het gebeuren dat de kinderboerderij De Voskuilerhoeve zich op de helft van het perceel vestigde. Een van de eerste huurders was Alida Bosma. Ze zit vanaf mei 1996 In het bestuur en is al heel veel jaren voorzitter van de vereniging. Bosma heeft in al die jaren veel belangstellenden zien komen en gaan.

Fotoreportage

'Het is een vaste groep huurders, die met veel plezier tuinieren en er zelfs de vakantie op afstemmen! Wie even in de lappenmand zit, wordt door andere tuinders met liefde voortgeholpen. Door ouderdom of lichamelijke gebreken wordt vaak met pijn in het hart afscheid genomen van een dierbare stukje moestuin. Het tuinieren is niet alleen genieten van wat je zaait en oogst, maar heeft ook een groot sociale waarde. Aardappelen, groenten, bloemen, kruiden zelfs artisjok en asperge worden er geteeld', vertelt Alida.

Door de jaren heen is het klimaat erg veranderd. Dagelijks water geven in droge periode is erg belangrijk Er zijn op verschillende plaatsen op het complex waterpunten. Aan de Honingweg is de Volkstuinvereniging ‘t Veld op dit moment een groene oase waar het goed toeven is.

 

Meer over dit onderwerp:
Gemeente Oldebroek Locourant Wezep Nieuws
Deel dit artikel: