Nieuws

Toch geen optredens in Openluchttheater Eibergen

Het Buitengewoon Podium in het Openluchttheater Eibergen gaat alsnog niet door. De Veiligheidsregio Noord- en Oost Gelderland (VNOG) geeft tot juli geen toestemming voor het ontvangen van meer dan dertig bezoekers. © Openluchttheater Eibergen
EIBERGEN - Het Buitengewoon Podium in het Openluchttheater Eibergen gaat alsnog niet door. De Veiligheidsregio Noord- en Oost Gelderland (VNOG) geeft tot juli geen toestemming voor het ontvangen van meer dan dertig bezoekers.
Het Openluchttheater dacht toestemming te hebben voor het organiseren van optredens met maximaal honderd bezoekers na een bericht van de Vereniging Nederlandse Openluchttheaters. De VNOG houdt volgens de organisatie vast aan de kabinetsvoorschriften, wat betekent dat er maximaal dertig man publiek aanwezig kan zijn.
'Dat vinden wij te weinig', aldus het bestuur van het Openluchttheater. 'We schuiven het door naar juli. Dan zijn optredens tot honderd bezoekers namelijk wel toegestaan.'
De afgelasting van Buitengewoon Podium, kort na de aankondiging, is voor het Openluchttheater een klap. 'Het is echt even slikken voor onze vrijwilligers', laat het bestuur weten.
'Achter de schermen is er zoveel werk verzet. Ook de artiesten hadden er zich op verheugd.' Mensen die een kaartje hadden gekocht voor het optreden op Tweede Pinksterdag zijn inmiddels op de hoogte gebracht.