Nieuws

19-jarige man verongelukt bij ongeval met spookrijder op A12

De weg is afgesloten door de hulpdiensten.
Een 19-jarige man uit Ede is vrijdagochtend om het leven gekomen bij een ongeval met een spookrijder op de A12 bij Veenendaal. De weg was lange tijd dicht. © Rijkswaterstaat
VEENENDAAL - Een 19-jarige man uit Ede is vrijdagochtend om het leven gekomen bij een ongeval met een spookrijder op de A12 bij Veenendaal. De weg was lange tijd dicht.
De dode was de inzittende van de aangereden auto. De andere inzittende raakte gewond en is naar het ziekenhuis gebracht. De spookrijder, een 29-jarige man uit Almelo, raakte zwaargewond en is naar het ziekenhuis gebracht. Daar is hij aangehouden.
De snelweg was tussen Maarsbergen en Veenendaal-West, in de provincie Utrecht, lange tijd dicht voor onderzoek en bergingswerkzaamheden. 

Vrachtwagenchauffeur gezocht

De politie heeft rond 04.30 uur meerdere meldingen ontvangen over de spookrijder, die op de verkeerde rijbaan in de richting van Arnhem reed. 
Onderzoek moet de precieze toedracht uitwijzen. De politie vraagt getuigen, specifiek een vrachtwagenchauffeur die snel na de aanrijding aanwezig was, om contact op te nemen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!