Verpleeghuisvlog: 'Je kunt dat stukje warme zorg niet geven en dat is heel lastig'

HENGELO - Verpleegkundige Rob Heebink kon de bewoners van woonzorgcentrum De Bleijke deze week goed nieuws brengen. Vanaf vandaag mag er per bewoner namelijk weer één gast binnen op bezoek komen. Toch gaat het nog wel even duren voordat de situatie in het verpleeghuis terug naar normaal gaat.

Bekijk de vlog. De tekst gaat daaronder verder.

Of je nou een spelletjesmens bent of niet, gelachen wordt er zeker nog in De Bleijke. Samen met Heebink speelt mevrouw Van den Berg een spel waarbij herinneringen aan vroeger opgerakeld worden, tot groot vermaak van beiden.

Collega's

Niet alleen Heebink heeft de afgelopen weken hard gewerkt om de situatie in het verpleehuis zo leefbaar mogelijk te maken. In de vlog praat hij naast met bewoners ook met twee van zijn collega's. Ze hebben ook te maken met sterfgevallen tijdens de lockdown van het verpleeghuis, waarbij bewoners geen bezoek van buitenaf mochten ontvangen.

'Door de richtlijnen moet het dan, maar je gevoel zegt je dat het heel anders gaat dan je zou willen', vertelt verpleegkundige Debbie Mateman.

Verpleegkundige Debbie Mateman vertelt over de moeilijke werkomstandigheden. Foto: Omroep Gelderland

Ontmoetingen met de buitenwereld

Toch komt er ook in het verpleeghuis steeds meer ruimte om binnen soepelere maatregelen te bewegen. Vanaf vandaag is het mogelijk voor bewoners om weer bezoek te ontvangen. Zij hebben één persoon aan mogen wijzen als vaste bezoeker voor de komende tijd, die binnen op 1,5 meter afstand langs mag komen.

Voor meneer Hoebink, die slechts enkele dagen voordat alles op slot ging zijn intrek nam in het verpleeghuis, kan vrijdag niet snel genoeg komen. Het hele verhaal van meneer en mevrouw Hoebink is dinsdag ook te zien in een documentaire over het verpleegtehuis.

Bekijk hier onze vorige vlog.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: