Ouderen maken er een feestje van

DOETINCHEM - Op verschillende plaatsen in Gelderland gaan ouderen vanochtend tegelijkertijd bewegen op het balkon. Het is een initiatief van het Nationaal Ouderenfonds en haar partners.

Ze noemen deze actie de eerste Nationale Balkon Beweegdag. Door samen te bewegen wil het ouderenfonds, ouderen in deze coronaviruscrisis een hart onder de riem steken. Oud-profvoetballer André van der Ley trapt als ambassadeur de Balkon Beweegdag in Doetinchem af.

Bekijk de video. De tekst gaat eronder verder.

Al circa zes weken organiseert Sportservice Doetinchem vanwege de coronamaatregelen 'balkongym' voor ouderen. De gymnastieklessen die doorgaans aan ouderen worden gegeven in onder andere wijkcentra gaan vanwege het nieuwe coronavirus niet door. 'Dit is een mooi alternatief', aldus een woordvoerder. 'Zo'n 40 tot 50 ouderen doen per locatie wekelijks nu al mee. Je ziet ze stralen als ze meedoen'. 

Door op het balkon te gymmen, zijn de ouderen toch op afstand samen en dat is mooi om te zien merkt ook het Nationaal Ouderenfonds. Nu hoopt de organisatie met deze Nationale Balkon Beweegdag veel ouderen te bereiken, zodat er even samen wordt gesport. De kwetsbare doelgroep kan vanwege de coronamaatregelen soms er minder vaak op uit. Met deze dag hoopt het fonds ouderen een leuke dag te bezorgen en te steunen.

Bekijk hier meer beelden.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: