Ruim 28.000 euro voor gedupeerde voetbalclub, gemeente komt over de brug

CULEMBORG - Een meerderheid in de Culemborgse gemeenteraad wil dat voetbalclub Fair Play financiële genoegdoening krijgt van de gemeente. Daarvoor moet ruim 28.000 euro uit de reserves worden gehaald.

Dat stelt fractievoorzitter Sidali van de Partij van de Arbeid in een motie, die donderdagavond in de gemeenteraad wordt behandeld. De motie wordt door een meerderheid van de gemeenteraad ondersteund, zo blijkt uit de ondertekenende partijen.

Fair Play hield zeven jaar geleden op met voetballen toen er geen velden meer voor de club beschikbaar waren. In 2018 werd bij de vorming van een nieuw gemeentebestuur afgesproken dat er een onafhankelijk onderzoek naar de gang van zaken van destijds zou worden gedaan.

Uit dat onderzoek is gebleken, dat het toenmalige gemeentebestuur niet altijd juist heeft gehandeld richting de club en de gemeenteraad. Daardoor kon het voorkomen, dat de gemeenteraad op basis van onjuiste en onvolledige informatie een besluit nam waardoor Fair Play zonder veldcapaciteit kwam te zitten. 

Aangezien het clubbestuur nog ruim 28.000 euro tegoed zegt te hebben van de gemeente en Culemborg het tegendeel niet meer kan aantonen, willen vijf partijen in de Culemborgse gemeenteraad dat de club dat geld ook krijgt. 

Zie ook: Onjuist geïnformeerde gemeenteraad deed Culemborgse voetbalclub de das om

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
De Belofte Gemeente Culemborg Culemborg Nieuws
Deel dit artikel: