Gifbult bij woonwagenkamp wordt eindelijk aangepakt

ARNHEM - De gifbult bij het woonwagenkamp aan de Bethaniënstraat in de Arnhemse wijk Presikhaaf wordt gesaneerd. Zoveel is zeker nadat de gemeenteraad unaniem voor de plannen van wethouder Cathelijne Bouwkamp stemde. Of ook het gif onder de woonwagens wordt weggehaald en het kamp uitgebreid, is nog maar de vraag.

Aan de politiek zal het niet meer liggen. Met het besluit dat woensdagavond is genomen, geven zij toestemming om niet alleen de gifbult die al dertig jaar naast het kamp ligt te verwijderen maar ook de vervuilde grond onder de wagens. Ook mag het aantal staanplaatsen worden uitgebreid van elf naar zeventien.

Zie ook: Voorstel voor sanering gifbult onder Arnhems woonwagenkamp: 3,9 miljoen euro

Maar daarvoor is de voorwaarde gesteld dat minimaal twee derde van de huidige kampbewoners zich achter dat plan schaart, en dat is nog niet het geval. Op dit moment zouden zeven van de elf woningen voor stemmen. Dat is er één te weinig.

'Nog geen eensgezindheid'

'Over de uitbreiding bestaat nog geen eensgezindheid', erkent Bouwkamp. En als die twee derde meerderheid niet lukt, valt het scenario terug naar de optie om alleen de grondwal te verwijderen, bevestigt de wethouder. Dat zou slechts 2,1 miljoen euro kosten in plaats van de 3,9 miljoen euro voor het complete plan.

Zie ook:

Dit is een verhaal van De Belofte, ons platform voor gemeentepolitiek. Heb jij nieuws? Tip ons dan hier.