Nieuws

Vijftien jaar cel en tbs geëist tegen Didammer om brute moord

Onderzoek na de moord.
Een 42-jarige man uit Didam heeft woensdag vijftien jaar cel en tbs tegen zich horen eisen. Hij wordt gezien als hoofdverdachte en initiatiefnemer in de moord op een 59-jarige man in diens woning in Den Hoorn. © Omroep West
DIDAM - Een 42-jarige man uit Didam heeft woensdag vijftien jaar cel en tbs tegen zich horen eisen. Hij wordt gezien als hoofdverdachte en initiatiefnemer in de moord op een 59-jarige man in diens woning in Den Hoorn.
Het slachtoffer werd op 22 januari 2018 in zijn eigen woning aan het Kloosterpad ernstig toegetakeld, met tape vastgebonden en had messen in zijn rug. De Didammer is volgens het Openbaar Ministerie de hoofdrolspeler in de moordzaak. 
De 42-jarige man ontkent het slachtoffer te hebben doodgestoken. Tegen twee medeverdachten uit Delft en Beverwijk, die eveneens betrokkenheid ontkennen, werden woensdag celstraffen van vijftien en veertien jaar geëist.
De rechtbank doet op donderdag 25 juni uitspraak.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!