Gemeente weet het zeker: Scherpenzeel moet zelfstandig verder

SCHERPENZEEL - De gemeente Scherpenzeel is er zeker van: een zelfstandige gemeente is de beste keuze.

Het Scherpenzeels college stelde dinsdag de begroting en visie voor de komende jaren op. Dat is een belangrijk document, omdat de provincie meekijkt. De provincie heeft grote zorgen over de financiën en de kwaliteit van het openbaar bestuur in Scherpenzeel. Een herindeling met Barneveld hangt als een wolk boven de gemeente.

Voor de meerderheid in de gemeenteraad voelt dat als een donkere wolk, ze willen graag zelfstandig blijven. 

Voorzieningsniveau waar menig gemeente zijn vingers bij aflikt
Wethouder Henny van Dijk

Het Scherpenzeels college ziet een zelfstandig Scherpenzeel als beste optie. 'We hebben de afgelopen decennia een voorzieningenniveau opgebouwd waar menig andere gemeente zijn vingers bij af likt', aldus wethouder Henny van Dijk.

Gemeentehuis naar De Breehoek

Een van de onderdelen van het plan is om het gemeentehuis naar Kulturhus De Breehoek te verplaatsen. Het Kulturhus moet worden verbouwd zodat daar de gemeente, bibliotheek en het welzijnswerk kunnen worden gehuisvest.

De gemeentelijke lasten worden de komende jaren hoger: gemiddeld gaat een huishouden in vier jaar tijd 90 euro meer betalen.

Komende week laat de provincie al weten of Scherpenzeel hen heeft overtuigd dat een zelfstandige gemeente de beste keuze is, of dat de provincie de herindelingsprocedure in gang gaat zetten.

Meer over dit onderwerp:
Gemeente Scherpenzeel Scherpenzeel Nieuws
Deel dit artikel: