Samen mozaïeken om zo de coronamaatregelen symbolisch te laten verdwijnen

WESTERVOORT - 'Aan de toegangsroute onderaan de Brugweg in Westervoort, staat een groot bord met daarop de coronamaatregelen. We willen met het maken van een mozaïek deze maatregelen symbolisch laten verdwijnen', laat Daniël Krikke namens Stichting Kulturhus Westervoort weten.

Het initiatief 'Op eigen houtje' is een idee van het Kulturhus. In april deed de stichting een oproep aan alle inwoners om iets op een houtje te schilderen. Dit mocht een tekst zijn of een mooie tekening: 'Inmiddels hebben we 600 stukjes binnen gekregen, mensen zijn allemaal erg enthousiast om mee te doen', laat Daniël Krikke weten. 

Tekst gaat onder deze video verder:

Een groep vrijwilligers van de Stichting Kreatieve kring is de afgelopen weken druk geweest met het maken van de eerste twee delen van het mozaïek. 'Er zitten echt hele mooie kunstwerkjes tussen. Ook hebben er veel kinderen meegedaan, ze hebben echt hun best gedaan om een mooie tekening te maken', laat Joke Aarts van Stichting Kreatieve kring Westervoort weten. 

Foto: Omroep Gelderland: Deel van het mozaïek gemaakt door de inwoners van Westervoort

Mensen kunnen met hun vereniging, buurt of individueel meedoen door zich aan te melden bij Kulturhus Westervoort. Ze krijgen dan de houtjes toegestuurd die vervolgens op verschillende locaties ingeleverd kunnen worden.  

Meedoen?

De vrijwilligers van de Kreatieve kring zorgen ervoor dat de ingeleverde houtjes bewerkt worden met speciaal vernis en plakken deze op een grote plaat die vervolgens op het bord wordt geschroefd. 'Inmiddels is de helft van het bord met maatregelen 'weggemozaïekt''. Maar er is nog genoeg ruimte dus als mensen het leuk vinden dat ook hun stukje te zien zal zijn kunnen zij zich hiervoor nog aanmelden', laat Daniël Krikke weten.

Foto:Omroep Gelderland: Vrijwilligers van Stichting Kreatieve kring Westervoort 

Het initiatief is inmiddels ook opgepakt in de gemeente Duiven. Ook daar zijn ze aan het mozaïeken geslagen en willen ze net als in Westervoort de coronamaatregelen symbolisch laten verdwijnen.

Wilt u weten hoe u mee kunt doen? Kijk dan op de site van Gelderland helpt.

Gelderland Helpt is een platform van Omroep Gelderland waarbij hulp gevraagd en gegeven wordt. Door middel van radio, tv, internet en social media geeft Gelderland Helpt bekendheid aan de vragen, oproepen of het aanbod van Gelderlanders.

Gelderland Helpt is te vinden op:
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!