Extra plekken om gratis te parkeren in Arnhemse wijk

ARNHEM - Er worden 48 parkeervakken omgezet van betaald parkeren en vergunninghoudersplekken naar gratis parkeren. Ook gaan de parkeerplekken van de sector Spijkerkwartier naar het Statenkwartier, besloot het Arnhemse college. Dat moet de parkeerdruk in die buurt verminderen.

'Daar is ruimte voor', laat wethouder Roeland van der Zee weten. 'Want de ervaring leert dat deze plaatsen veelal leeg staan. En uit een evaluatie blijkt dat er in het Spijkerkwartier nog steeds voldoende plaats is.'

'Halen en brengen bij scholen'

Het onbetaalde deel van de Thorbeckestraat waar de parkeervakken gelegen zijn, kent momenteel een erg hoge parkeerdruk, ziet Van der Zee. Met name in de ochtendspits. 'Onder andere vanwege het halen en brengen bij de nabijgelegen scholen, maar ook van de werkzame docenten.' De wijkagent zou hebben aangegeven dat die druk verkeersonveilige situaties veroorzaakt.

Bewonersoverleg

Bewoners uit beide wijken zijn de afgelopen weken met elkaar in gesprek geweest over het plan. Dat heeft nog tot kleine wijzigingen geleid. Zo worden er minder parkeerplekken dan oorspronkelijk voorgesteld omgezet tussen de wijken omdat een aantal bewoners uit de Thorbeckestraat graag bij de sector Spijkerkwartier willen blijven.

Het verlies aan inkomsten van de parkeerplaatsen kost de gemeente 15.000 euro per jaar.

Dit is een verhaal van De Belofte, ons platform voor gemeentepolitiek. Heb jij nieuws? Tip ons dan hier.
Deel dit artikel: