Cruijff Courts in Nijmegen blijven voorlopig dicht

NIJMEGEN - De vier Cruijff Courts in de gemeente Nijmegen moeten voorlopig gesloten blijven. Dat is het besluit van het college van burgemeester en wethouders.

Deze beslissing is een antwoord op de vraag van de D66 of de Cruijff Courts weer open kunnen nu ook de sportvelden weer open zijn. Het college vindt het openen van de veldjes op dit moment nog een te groot risico.

Volgens het college is het té lastig om op deze afgeschermde veldjes 1,5 meter afstand te houden en daarnaast worden ze ook gebruikt door jongeren om samen te komen. Dat mag op dit moment nog niet, omdat de besmettingsrisico’s door het coronavirus nog te groot zijn.

Volgens de gemeente Nijmegen zijn er voldoende plekken voor jongeren om te sporten en is het dus ook niet per se nodig om meer ruimte te bieden. Daarnaast valt voetbal onder contactsporten. Daarvoor geldt nog geen versoepeling van de maatregelen en is dus nog niet toegestaan.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Corona Gemeente Nijmegen Nijmegen Nieuws
Deel dit artikel: