Achterhoekse ziekenhuizen onder verscherpt toezicht om bestuurscrisis

DOETINCHEM - De ziekenhuizen van Santiz in Doetinchem en Winterswijk staan voor zes maanden onder verscherpt toezicht van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ). Die overheidsinstantie maakt zich zorgen over de aanhoudende bestuurscrisis.

Het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem en het Winterswijkse Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB) zijn in 2017 bestuurlijk gefuseerd onder de naam Santiz. Al een tijdje ruziën de bestuurders met elkaar. In een half jaar tijd stapten twee voorzitters van de raad van bestuur op.

Zie ook: Oproep Achterhoekse burgemeesters: 'Minister, pak de regie'

Beide ziekenhuizen leveren volgens de IGJ nu nog goede zorg, maar de bestuurscrisis zou op lange termijn een risico kunnen vormen. De inspectie kijkt het komende halfjaar over de schouders van Santiz mee om het ‘herstel van goed bestuur van dichtbij te volgen’.

Ziekenhuizen krijgen bezoek

De inspectie gaat in deze periode beide ziekenhuizen zowel aangekondigd als onaangekondigd bezoeken. Ook worden gesprekken gevoerd over hoe de crisis kan worden opgelost, waaronder met de raad van bestuur, de raad van toezicht, medisch specialisten en de cliëntenraad.

Na zes maanden kijkt de inspectie of het verscherpt toezicht wordt verlengd, opgeheven of dat er verdere maatregelen nodig zijn.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Doetinchem Doetinchem Nieuws
Deel dit artikel: