Vier jaar cel geëist voor moordpoging Nunspeet

NUNSPEET - Tegen een 43-jarige man uit Nunspeet is dinsdag vier jaar celstraf geëist voor poging tot moord op plaatsgenoot Andrew Jagersma in december vorig jaar. Het 25-jarige slachtoffer werd zo zwaar mishandeld dat hij in coma raakte.

Getuigen zagen dat de bewusteloze Nunspeter door de verdachte uit het huis van een vriend werd gesleept, en daarna nog meerdere keren op het hoofd werd getrapt. Volgens het Openbaar Ministerie heeft de verdachte Andrew een kopstoot gegeven en hem, toen hij buiten op de grond lag, in zijn gezicht en tegen zijn hoofd geschopt en geslagen. 

'Helemaal kapot getrapt'

Marcel Jagersma, de vader van het slachtoffer, vertelde eerder dat zijn zoon op bezoek was bij een kennis toen er ruzie uitbrak. 'Hij is helemaal kapot getrapt, en ze hebben hem daarna gewoon buiten laten liggen.' Andrew liep een schedelbreuk op en raakte onderkoeld doordat hij op straat lag. 

In januari dit jaar werd Andrew ontslagen uit het ziekenhuis. Hij heeft nog veel last van de mishandeling, zei zijn vader toen: 'Zijn ogen zijn beschadigd, dus hij ziet heel slecht. En ook zijn kortetermijngeheugen is nog een probleem.'

Zie ook:

 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Nunspeet Nunspeet Nieuws
Deel dit artikel: