Corona houdt 10 pontjes hele zomer uit de vaart

KERK AVEZAATH - De tien veerpontjes van Voetveer Uiterwaarde varen dit seizoen niet meer. Een groot gedeelte van de vrijwilligers is dit seizoen niet beschikbaar. Fatsoenlijk varen is daardoor niet meer mogelijk geworden.

Bekijk de video. De tekst gaat daaronder verder.

De coronacrisis speelt een belangrijke rol in de beslissing van Voetveer Uiterwaarde. Vrijwilligers die zich normaal inspannen op de pont, bijvoorbeeld als kaartverkoper, blijven weg. Daarnaast behoort het merendeel van de bemanningsleden zelf tot de risicogroep. 

Ook wordt de pont gerekend tot een openbaar vervoersmiddel, waardoor passagiers anderhalve meter afstand moeten houden en mondkapjes moeten dragen. Bovendien mag slechts 40 procent van het maximale aantal passagiers plaatsnemen. Op de pont zijn die restricties praktisch nauwelijks uitvoerbaar.

Groot onderhoud

'In overleg met de betrokken oevergemeenten is besloten de tien fiets- en voetveren niet in de vaart te brengen', zegt Voetveer Uiterwaarde. 'Aan de verduurzaming van de vloot wordt gewoon doorgewerkt. In de tussentijd wordt groot onderhoud en dergelijke aan de ponten uitgevoerd. Ter plaatse zal op de bestaande vaarschemaborden de stremming kenbaar worden gemaakt met een uitleg van het niet varen.'

Voetveer Uiterwaarde beschikt over tien pontjes: Gouden Ham, Batenburg-Demen, Ravenstein-Niftrik, Varik-Heerewaarden, Druten-Dodewaard, Beuningen-Slijk Ewijk, Heukelum-Galgenwaard, Rhenen-Lienden, Renkum-Heteren en de Liniepont.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Corona Gemeente Buren Nieuws
Deel dit artikel: