Pak de zakdoek maar vast: piek in het hooikoortsseizoen komt eraan

WAGENINGEN - De pollenplanners van Wageningen Universiteit en Weeronline voorspellen dat de piekperiode van het hooikoortsseizoen eraan komt. De komende dagen hebben ruim twee miljoen Nederlanders met een pollenallergie het naar verwachting extra zwaar.

Dat komt doordat de massaal aanwezige bloeihalmen in bermen en grasvelden deze dagen hun pollen aan de lucht afgeven. De voorbije weken was het overwegend droog, maar door de regen die afgelopen weekend viel is de bloei van de grassen toegenomen. 

De grassoorten gestreepte witbol, grote vossenstaart, kropaar, glanshaver, ijle en zachte dravik staan nu in bloei. Voor hooikoortspatiënten is er zodoende bijna geen ontkomen aan. Zij ervaren in deze periode last van niezen, snotteren, hoesten en jeukogen. 

De piek van het hooikoortsseizoen ligt doorgaans in de maanden mei en juni. Daarna worden de klachten bij veel patiënten minder, al hebben sommigen van hen nog tot september last van de concentratie pollen.

Zie ook: Pollen in de lucht: dat wordt niezen voor hooikoortspatiënten

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Wageningen Wageningen Gezondheid Nieuws
Deel dit artikel: