Didammer voor rechter om brute moord, slachtoffer had twee messen in zijn rug

DIDAM - Een 42-jarige man uit Didam staat dinsdag voor de rechter in Den Haag. Hij wordt verdacht van het vasttapen en doodsteken van een 59-jarige man uit Den Hoorn (Zuid-Holland).

Ook een 46-jarige vrouw uit Delft en een 21-jarige man uit Beverwijk worden vervolgd. De Didammer wordt door justitie gezien als de hoofdverdachte. 

In totaal worden er drie dagen voor de zaak uitgetrokken. De drie verdachten ontkennen de man te hebben doodgestoken. Ze wijzen vooral naar elkaar, zo bleek al tijdens een eerdere zitting. 

Tegenstrijdige verklaringen

Dinsdag spraken ze elkaar opnieuw tegen over de gebeurtenissen op 22 januari 2018. Ook verklaren ze verschillend over de rol van de vrouwelijke verdachte. Zij ontkent dat ze iets te maken had met de fatale roofmoord, terwijl de man uit Beverwijk onder meer over haar zegt dat zij met de Didammer het plan had om het slachtoffer te drogeren met ghb.

De vrouw erkent alleen de auto te hebben bestuurd tijdens hun bezoekjes aan het slachtoffer, omdat ze bang was voor de in haar ogen dominante en opdringerige Didammer, die ze kent uit de drugsscene. 'Als ik had geweten wat er gaande is, had ik never nooit niet gereden', zei ze in de rechtbank.

Messen in de rug

Het 59-jarige slachtoffer uit Den Hoorn was in zijn eigen woning aan het Kloosterpad ernstig toegetakeld, met tape vastgebonden en had messen in zijn rug. De rechtbank toonde dinsdag tijdens de eerste zittingsdag beelden van bewakingscamera's waarop te zien is dat het trio een televisie van Vogelaar naar de flatwoning van de vrouwelijke verdachte brengt, die ze later weer heeft doorverkocht aan een Pool.

De man zou zijn overleden door een geperforeerde aorta als gevolg van de messteken, bloedverlies en twee klaplongen. De rechtbank ziet zelden slachtoffers die zo zwaar zijn mishandeld, zei de rechter.

De officier van justitie komt woensdag op de tweede zittingsdag met de strafeis. De rechtbank doet op donderdag 25 juni uitspraak.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Montferland Didam Rechtbank Nieuws
Deel dit artikel: