Nieuws

De Graafschap ontvangt forse financiële compensatie van KNVB

Flinke financiële compensatie voor De Graafschap van voetbalbond.
De Graafschap kan rekenen op een flinke financiële handreiking van de KNVB. Dat melden bronnen aan Omroep Gelderland. De club uit Doetinchem promoveerde niet toen de competitie in maart werd afgebroken. © Omroep Gelderland
DOETINCHEM - De Graafschap kan rekenen op een flinke financiële handreiking van de KNVB. Dat melden bronnen aan Omroep Gelderland. De club uit Doetinchem promoveerde niet toen de competitie in maart werd afgebroken.
Maandag zaten directieleden van De Graafschap en SC Cambuur aan tafel met het tweekoppige bestuur betaald voetbal van de KNVB. In de Zeister bossen werd uitgebreid gesproken over compensatie nu beide clubs ook volgend seizoen in de eerste divisie moeten spelen.
De rechter stelde de KNVB onlangs in het gelijk na een kort geding dat was aangespannen door de twee eerstedivisieclubs. De bond besloot namelijk geen promotie- en degradatieregeling toe te passen.
De Graafschap en Cambuur reageerden met de ranglijst in de hand op driekwart van het seizoen furieus, maar alle vorderingen werden door de Utrechtse rechtbank afgewezen. 

Solidariteitsfonds

De gevolgen voor De Graafschap en koploper SC Cambuur, bij het stopzetten van de competitie de duidelijke nummers 1 en 2, zijn groot. Uit stukken van de advocaat blijkt dat het omzetverlies van De Graafschap tussen de 1 en 1,5 miljoen euro ligt. Die tegemoetkoming zal De Graafschap uit het zogeheten 'solidariteitsfonds' van de KNVB waarschijnlijk niet krijgen, maar insiders laten weten dat het het bedrag daar wel in de buurt komt.