Nieuws

Weer geen nieuwe coronadoden in Gelderland, drie nieuwe ziekenhuisopnames

Uit cijfers van het RIVM blijkt dat de afgelopen 24 uur geen nieuwe coronadoden zijn gemeld in onze provincie. Er zijn wel drie mensen in het ziekenhuis opgenomen met coronaklachten. © ANP
ARNHEM - Uit cijfers van het RIVM blijkt dat de afgelopen 24 uur geen nieuwe coronadoden zijn gemeld in onze provincie. Er zijn wel drie mensen in het ziekenhuis opgenomen met coronaklachten.
Het is voor de tweede keer in korte tijd dat het RIVM geen nieuwe doden door corona kan melden in Gelderland. Vrijdag was dat ook al het geval. Daarom zijn er nog steeds 659 mensen overleden aan de gevolgen van het virus. Sinds de update van zaterdag zijn drie personen met een besmetting in het ziekenhuis beland. In totaal zijn er 1487 Gelderlanders in het ziekenhuis opgenomen of opgenomen geweest.
Bekijk op de kaart hieronder de RIVM-cijfers in jouw gemeente. Klik voor meer informatie.
De cijfers van het aantal doden, ziekenhuisopnames en coronabesmettingen liggen in werkelijkheid hoger. Niet iedereen wordt getest op het coronavirus en niet van alle overlijdensgevallen is al meteen duidelijk wat de oorzaak is.

5793 besmettingen

Het aantal besmettingen op Gelders grondgebied is zondag opgelopen tot 5793. Dat zijn er 52 meer dan een dag eerder. Die stijging ligt hoger dan zaterdag, toen was er een stijging van negentien coronabesmettingen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!