RIVM: één Gelderse coronadode, drie nieuwe ziekenhuisopnames

ARNHEM - Er is in Gelderland één nieuwe dode als gevolg van corona gemeld. In totaal zijn nu 659 mensen in onze provincie overleden aan het virus. Dat blijkt uit de nieuwste cijfers van het RIVM.

Sinds de vorige update zijn drie personen met een besmetting in het ziekenhuis beland. In totaal zijn er 1484 Gelderlanders in het ziekenhuis opgenomen of opgenomen geweest.

Hoger 

De cijfers van het aantal doden en ziekenhuisopnames liggen iets hoger dan vrijdag. Toen meldde het RIVM voor het eerst sinds de cijferpublicatie geen nieuwe Gelderse doden als gevolg van het coronavirus. Ook waren toen niet meer dan twee mensen uit Gelderland opgenomen in het ziekenhuis.

5741 besmettingen

Het aantal besmettingen op Gelders grondgebied is zaterdag opgelopen tot 5741. Dat zijn er negentien meer dan een dag eerder. Die stijging ligt lager dan vrijdag, toen was er een stijging van dertig coronabesmettingen. 

Bekijk op de kaart hieronder de RIVM-cijfers in jouw gemeente. Klik voor meer informatie.

Zie ook: CORONA | De belangrijkste cijfers op een rij

Landelijke cijfers

In heel het land nam het aantal coronadoden met 23 toe. Dat is meer dan vrijdag, toen waren het er dertien. In totaal zijn er 5811 mensen overleden aan het coronavirus. Nog eens tien mensen zijn met het virus opgenomen in het ziekenhuis, wat het totaal op 11659 brengt. Het aantal positief geteste mensen staat zaterdag op 45064.

De cijfers van het aantal doden en coronabesmettingen liggen in werkelijkheid hoger. Niet iedereen wordt getest op het coronavirus en niet van alle overlijdensgevallen is al meteen duidelijk wat de oorzaak is.

Zie ook: Ons liveblog over het coronavirus in Gelderland

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Corona Gemeente Arnhem Arnhem Nieuws
Deel dit artikel: