'Levensgevaarlijke manoeuvre', BMW wordt afgesneden en crasht op A325

ELST - De politie zoekt getuigen van een ongeval op de A325 bij Elst. De bestuurder van een zwarte BMW raakte donderdagavond van de weg nadat hij was afgesneden door een witte Duitse Mercedes.

Het ongeval gebeurde rond ‪21.20 uur‬ ter hoogte van de afrit naar de A15 op het knooppunt Ressen. De Mercedes schoot op het laatste moment via het verdrijvingsvlak voor de BMW langs en reed daarna door in de richting van Arnhem.

Tekst gaat verder onder de foto.

De plek van het ongeval. Foto: politie

Door de 'onverwachte en levensgevaarlijke manoeuvre' van de Mercedes moest de bestuurder van de BMW volgens de politie noodgedwongen uitwijken.

De man verloor daardoor de macht over het stuur en kwam tot stilstand tegen een zogeheten rimpelbuisobstakelbeveiliger (RIMOB). Dat is een constructie om de impact van een frontale botsing op obstakels te verminderen.

Veel schade

De bestuurder van de BMW kwam met de schrik vrij, maar zijn auto raakte zwaar beschadigd. De man heeft aangifte gedaan bij de politie.

Hoewel enkele omstanders het ongeluk zagen gebeuren en hulp hebben verleend, is er vooralsnog weinig bekend over de Mercedes. Behalve dat deze Duitse kentekenplaten voerde met de lettercombinatie 'EF'.

De politie hoopt op tips van getuigen en eventuele dashcambeelden van het ongeval.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Overbetuwe Elst Ongeval Verkeer Nieuws
Deel dit artikel: