Nieuws

Voor het eerst geen nieuwe Gelderse coronadoden gemeld

Voor het eerst sinds het publiceren van de coronacijfers zijn er de afgelopen 24 uur geen nieuwe doden door corona gemeld in onze provincie. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het RIVM. In totaal zijn er nog altijd 658 mensen in Gelderland overleden aan het virus. © ANP
ARNHEM - Voor het eerst sinds het publiceren van de coronacijfers zijn er de afgelopen 24 uur geen nieuwe doden door corona gemeld in onze provincie. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het RIVM. In totaal zijn er nog altijd 658 mensen in Gelderland overleden aan het virus.
Het aantal ziekenhuisopnames nam wel met twee toe tot 1483. Het aantal besmettingen op Gelders grondgebied is met 30 opgelopen tot een totaal van 5722.
Bekijk op de kaart hieronder de RIVM-cijfers in jouw gemeente. Klik voor meer informatie.

Landelijke cijfers

In heel het land nam het aantal coronadoden met 13 toe tot 5788. Nog eens negen mensen zijn met het virus opgenomen in het ziekenhuis, wat het totaal op 11.649 brengt. Het aantal positief geteste mensen staat vrijdag op 44.888.
De cijfers van het aantal doden, ziekenhuisopnames en coronabesmettingen liggen in werkelijkheid hoger. Niet iedereen wordt getest op het coronavirus en niet van alle overlijdensgevallen is al meteen duidelijk wat de oorzaak is.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!