Een uniek kijkje in een verpleeghuis in coronatijd, bekijk onze vlog

HENGELO - Een verjaardag, een coronaverdenking en een spannende persconferentie. Voor de bewoners van woonzorgcentrum De Bleijke, Markenheem, in Hengelo was het een week waarin de emoties alle kanten op schoten. Hoe gaan de versoepelingen van de coronamaatregelen er in de praktijk uitzien?

Bekijk de vlog. De tekst gaat daaronder verder.

Ondanks alle beperkingen die de maatregelen rondom het coronavirus met zich meebrengen, maken bewoners van het verpleeghuis er samen met hun familie en de verzorgers het beste van. Mevrouw Duitshof geniet zichtbaar wanneer ze verrast wordt door haar familieleden die haar 89e verjaardag samen met haar komen doorbrengen.

Coronaverdenking

Voor andere bewoners van het verpleeghuis ging het weekend echter gepaard met grote spanningen. Mevrouw Bakker moest gaandeweg het weekend meer en meer hoesten en ze kreeg daarbij zelfs verhoging. Een test wees gelukkig uit dat ze het coronavirus niet onder de leden had. Toch zat de spanning er goed in.

'Volgens mij wordt het nog een lange tijd wipwappen tussen positieve en mooie dingen zoals ze voor corona waren en de onzekerheid die het virus met zich meebrengt', legt verpleegkundige Rob Heebink uit in de vlog.

Persconferentie

Mevrouw Luimes zat net als alle andere bewoners van het verpleeghuis aan de buis gekluisterd voor de persconferentie van minister-president Mark Rutte en 'coronaminister' Hugo de Jonge op dinsdagavond. Zo kan er vanaf 25 mei in verpleeghuizen weer bezoek worden ontvangen.

'Ik ben voorzichtig optimistisch', vertelt ze na afloop aan Heebink. Toch heerst bij Luimes ook de angst voor een nieuwe uitbraak van het virus: 'Dan zijn we weer terug bij af en hebben wel al die 10, 12 weken hier zo gezeten en moeten we dan weer opnieuw beginnen.' 

Mevrouw Luimes bespreekt met Heebink de aangekondigde versoepelingen. Foto: Omroep Gelderland

Zie ook: Een uniek kijkje in een verpleeghuis in coronatijd, bekijk onze nieuwste vlog

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: