Steun voor culturele sector gemeente Nunspeet

NUNSPEET - De financiële gevolgen van de coronacrisis zijn groot. Niet alleen de grote landelijke podia zitten in zwaar weer. Het geldt ook voor de kleinere organisaties op het gebied van kunst en cultuur. Uit de inventarisatie in de kunst & cultuur- en maatschappelijke sector binnen de gemeente Nunspeet is gebleken dat een aantal organisaties moeite heeft met het voldoen aan doorlopende lasten. Dit komt omdat de inkomsten volledig zijn weggevallen/wegvallen door sluiting tot ten minste 1 juni 2020.

Op 28 april heeft het college  besloten in te stemmen met het verstrekken van een voorschotsubsidie voor de maanden maart, april en mei 2020. De hoogte van deze subsidie hangt af van de vaste lasten waar de organisatie niet aan kan voldoen en het deel dat de organisaties zelf kunnen dragen. Het betreft een totaalbedrag aan voorlopige incidentele subsidie in de vorm van een voorschot van € 59.615,–.

De subsidies zijn verstrekt aan het Noord-Veluws Museum, de Stichting Natuureducatie en informatie Veluwe, het dorpshuis de Wieken in Hulshorst, de Dorpsvereniging Vierhouten, Kulturhus Elspeet en Ontwikkelingssamenwerking Nuon. In verband met de complexiteit van de Veluvine wordt daarover later een besluit genomen.

Meer over dit onderwerp:
Gemeente Nunspeet RTV Nunspeet Nunspeet Nieuws
Deel dit artikel: