Vleesbedrijf in Groenlo per direct op slot na corona-uitbraak

GROENLO - Een vleesbedrijf van het concern Vion in Groenlo is vandaag per direct gesloten. Er zijn 45 medewerkers positief getest op corona, dat bevestigt de NVWA na berichtgeving van de NOS.

De NVWA heeft besloten dat dierenartsen die werkzaam waren in het slachthuis in Groenlo niet meer verder mogen werken. Dat betekent automatisch dat er niet meer geslacht mag worden. De dierenartsen moeten namelijk toezicht houden tijdens het slachten. 

In totaal zijn er al 212 medewerkers getest op het coronavirus, maar nu zullen de 38 overige medewerkers ook getest worden. De Inspectie SZW (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) gaat nu in overleg met de GGD en het bedrijf om te kijken op welke manier de medewerkers weer veilig aan het werk kunnen.

Werknemers uit Velp ook positief

Een paar weken geleden werden in Velp 28 arbeidsmigranten ook al positief getest op het coronavirus. Zij werkten voor een Vion-vestiging in Scherpenzeel.

Zie ook: Vleessector wil voorrang bij coronatest, VION test al personeel

 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Corona Gemeente Oost Gelre Groenlo Nieuws
Deel dit artikel: