Nieuws

Anderhalve meter afstand in de klas, middelbare scholen weer open

De scholen gaan steeds verder open.
Scholen in het basisonderwijs en voortgezet onderwijs kunnen in juni steeds verder open. Het voortgezet onderwijs begint op dinsdag 2 juni weer stapsgewijs met lessen. De basisscholen geven nu onderwijs op halve kracht, maar gaan op maandag 8 juni helemaal open. Dat maakte het kabinet dinsdag bekend. © ANP
ARNHEM - Scholen in het basisonderwijs en voortgezet onderwijs kunnen in juni steeds verder open. Het voortgezet onderwijs begint op dinsdag 2 juni weer stapsgewijs met lessen. De basisscholen geven nu onderwijs op halve kracht, maar gaan op maandag 8 juni helemaal open. Dat maakte het kabinet dinsdag bekend.
Premier Mark Rutte presenteerde dinsdag een uitgebreid, maar ingewikkeld pakket met versoepeling van de coronamaatregelen. Het onderwijs neemt daarin een belangrijke plek in. De middelbare scholen mogen op 2 juni weer open, maar kunnen niet aan alle leerlingen tegelijk les geven. Het houden van anderhalve meter afstand blijft namelijk nodig. 

Werkbare roosters en OV

De scholen krijgen de tijd om aan de slag te gaan met werkbare roosters. De oproep aan leerlingen is om lopend of met de fiets te komen, omdat anders overbelasting van het openbaar vervoer op de loer ligt. Dat gaat op 1 juni weer rijden volgens de normale dienstregeling, maar met slechts 40 procent van de normale capaciteit.
Voor leerlingen die daardoor in de problemen komen, moeten de scholen zelf vervangend vervoer regelen.
De basisscholen kunnen vanaf 8 juni weer op volle kracht lesgeven aan leerlingen. Ook de buitenschoolse opvang (bso) kan dan weer helemaal open. Het voortgezet speciaal onderwijs gaat op 2 juni weer van start, maar dat vraagt volgens het kabinet nog wel om extra maatwerk.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!