Nieuws

Wethouder legt werkzaamheden tijdelijk stil

Wethouder legt werkzaamheden tijdelijk stil.
Wim Sinderdinck heeft zijn taken als wethouder van de gemeente Montferland tijdelijk stil gelegd. Door gezondheidsredenen kan hij zijn werkzaamheden niet uitvoeren. © REGIO8
DIDAM - Wim Sinderdinck heeft zijn taken als wethouder van de gemeente Montferland tijdelijk stil gelegd. Door gezondheidsredenen kan hij zijn werkzaamheden niet uitvoeren.
Sinderdinck is sinds 2018 wethouder namens Lokaal Belang Montferland. De wethouder heeft onder meer WMO en het sociaal domein in zijn portefeuille zitten.

Onder vuur

Onlangs kwam Sinderdinck nog onder vuur te liggen, omdat de gemeente de indicatie voor huishoudelijke hulp wilde intrekken bij inwoners die tijdens de coronacrisis geen huishoudelijke hulp meer willen ontvangen. Dit leidde zelfs tot een motie van wantrouwen door de oppositiepartijen in de gemeenteraad en Kamervragen aan minister Hugo de Jonge.
Een woordvoerder van de gemeente Montferland kon niet aangeven hoe lang de afwezigheid van de wethouder gaat duren. 'Mocht hij voor langere tijd afwezig zijn, worden zijn portefeuilles zeker onder verdeeld.'