Politie is gedrag jongeren beu en dreigt met flinke boetes

WAGENINGEN - Bier drinken. Met vrienden chillen en brandjes stichten in de uiterwaarden van Wageningen. De politie steekt er een stokje voor. Voortaan zijn de uiterwaarden 's nachts verboden terrein. Niemand mag er dan nog komen, meldt de politie op Facebook.

De afgelopen weken hebben vooral jongeren veel overlast veroorzaakt in het gebied.

Ze lieten veel afval achter, waaronder gebroken glaswerk. 'Dat is gevaarlijk voor loslopend vee dat op de uiterwaarden verblijft', stelt de politie. 

'Ook worden er brandjes gesticht. Dat brengt vooral in deze tijd van droogte grote risico's met zich mee.' En de jongeren hielden geen anderhalve meter afstand van elkaar.

Flinke boetes

In overleg met de gemeente Wageningen en Rijkswaterstaat is besloten regels op te stellen voor het uiterwaarden-gebied. De politie gaat de komende maanden controleren, vooral tijdens de avonden en nachten. 

'Let op: een bekeuring voor het niet houden aan de afstandsregels is tot 18 jaar 95 euro en boven de 18 jaar 390 euro', brengt de politie in herinnering.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: